Sellőlány

Lush termékek tesztelése

Négyből kettőt újravennék

2019. január 20. - adri.mermaid


a4d3c982-0c88-4477-9d21-59776ce3133a.jpeg

 

Tovább

10 dolog, amit nem vásárolok

Minimalizmus kezdőknek

22c2c53e-f7d9-4cd8-81c6-746376514e0d.jpeg

Teljesen lekötnek az olyan videók, bejegyzések, amik arról szólnak, hogy mások milyen dolgokra nem költenek, mindig kíváncsian figyelem ezeket, hátha találok valami praktikusat, amivel többet tudnék spórolni. Viszont ezek a listák sokszor megmosolyogtatóak, hiszen egy külföldi blogger általában olyan extra dolgokról mond le, amit mi egy átlagos fizetéssel amúgy sem engedhetünk meg magunknak. Ezért most összeírtam a saját, teljesen szubjektív listámat, hátha megihlet titeket is!

1. Fodrász, kozmetikus, körmös

Mindet magam intézem itthon, és azt kell, hogy mondjam, elég ügyesen.

2. Extra ruhák

Viszonylag nagy ruhatárral rendelkezem, legalábbis mindenből bőven több darabom van, így most már tényleg csak akkor vásárolok valamit, ha SOS szükségem van rá.

3. Készétel vagy junk food

Hétköznap szinte mindig főzök magamra, ez sokkal olcsóbb és egészségesebb.

4. Édességek, snackek

Több gyümölcsöt, és magvakat eszek, kb heti egy-egy darab édességet szoktam vásárolni meg néha sütiket vagy cukormentes kekszeket.

5. Hús

Nem vagyok vega, de húst mostanában csak étteremben szoktam enni.

6. TV előfizetés

Helyette Netflix, és Spotify, de talán ezek még mindig olcsóbbak.

7. BKV bérlet vagy autó

Sétálok vagy marad a tömegközlekedés.

8. Lakásdekoráció

Rájöttem, hogy egy dekoratív befőttesüveg ugyanolyan szép, de egy élő virággal vagy bármilyen természetes anyaggal jobban fel tudjuk dobni a lakásunkat. Én például, ha tengerparton járok mindig hozok haza kagylókat, de akár az egyik sálunk, plédünk szintén alkalmas dekorálásra, szeretem ezeket a többfunkciós tárgyakat.

9. Sport

Eddig mindig otthon tornáztam és ez teljesen elég volt számomra, így sosem költöttem bérletekre vagy fancy sportruhákra. A saját igényeimet illetve testalkatomat figyelembe véve ez egy teljesen működőképes és olcsó alternatíva számomra.

10. Cigaretta

Ezt igazából soha, semmilyen körülmények között, nemcsak egészségtelennek tartom, de óriási pénzkidobásnak is.

Termékeket teszteltem

Megérték a pénzüket?

A második videómban bemutattam a Pink Panda rendelésemet és mivel ígértem mellé egy tesztet is, így ennek most jött el az ideje!

f8d8da09-3787-4f9a-8bf2-d4205d7861d2.JPG

Revolution Pro brow pomade - Ash brown

Nagyon kíváncsi voltam erre a szemöldökformázóra és külön örültem neki, hogy készült belőle egy ilyen hamvas árnyalat, ami tökéletes azok számára, akiknek sötét a szemöldöke, de a hajuk nem. Szép természetes hatást érhetünk el vele, így nálam teljesen kiváltotta a ceruzákat. Az állaga elég kemény, ezt nem annyira szeretem benne, mert nehezen tudok belőle elég anyagot felvenni és többször összecsomósodik a festék a szemöldökömön. Ettől függetlenül valószínűleg újravenném, de nyilván ez attól függ, hogy tönkre fog-e menni mielőtt elfogyna, vagy sem.

Ára: 2.590 Ft

Makeup Revolution Pro Hygiene ecsettisztító

Erről semmi rosszat nem tudok írni, tökéletesen tisztítja az ecseteket és fertőtleníti azokat, mivel antibakteriális. Azoknak ajánlom, akiknek nem annyira szép az arcbőrük, mert a segítségével elkerülhető az újrafertőzés, tehát kevesebb vagy egyáltalán nem lesznek pattanásaink. Használni nagyon könnyű, hamar megszáradnak az ecsetek, az illata pedig kellemes. Szivacs tisztítására vagy a sok alapozó eltávolítására nem alkalmas, viszont egy mosás után mindig átfújom azokat is vele.

Ára: 2.390 Ft

Makeup Revolution Conceal & Define korrektor - C1

Ez a legvilágosabb árnyalat, de rengetegféle létezik még belőle. A drogériás kínálatban nekem most ez lett a nagy kedvencem, mert tökéletes a fedése és rétegezhető is. A pirosságot teljesen el tudja fedni rajtam, és hála az égnek a szemem alatti területet sem szárítja ki, például emiatt a sokak által kedvelt Catrice Camouflage korrektort nem szerettem. Úgyhogy, aki hasonló gondokkal küzd nagyon tudom neki ajánlani a Makeup Revolution termékét, szerintem tényleg szuper, és mindent tud, amit kell.

Ára: 1.890 Ft

Nyx pirosító - Pink the town

Kevés dolgot lehet egy pirosítóban elrontani, de azért találkoztam már néhánnyal. Szerencsére róla csak jót tudok írni, nem porzik, szépen pigmentált, illetve könnyű elsatírozni. Ez egy világos, kicsit barackos, tégla színű árnyalat, kiváló a világos bőrűeknek, de mivel építhető, így látványosabb sminket is készíthetünk a segítségével. 

Ára: 2.590 Ft

Nyx szemöldök formázó ecset - 18

Kifejezetten jó minőségű, egyik oldalán a ferdén vágott, kemény ecset található, amivel nagyon jól lehet kontúrozni és színezni, a másik végén pedig a kefe. Aki sűrűn formázza a szemöldökét krémes termékekkel, azoknak tényleg megéri rá beruházni, mert szuper, hogy egy ecsettel lehet fésülni és színezni a szálakat, nagyon megkönnyíti a készülődést.

Ára: 3.490 Ft

A nagy selejtezés

Költözés előtt és után

img_6471.JPG

Az ősszel új lakásba költöztem, ami egy-másfél hónapos procedúrát igényelt, és igazából még most sincsen teljesen vége. Nemcsak a keresgélés, időpont egyeztetések és a papírmunka okozott sok stresszt, hanem maga az összepakolás is. Igyekeztem tudatosan neki állni a rám váró óriási feladatnak, nem mondom, hogy ez egy tökéletes módszer, de nekem bevált.:)

1. pont - Tervek

Abban teljesen biztos voltam, hogy most kihagyom a költöztetőcéget, mert túl drágák és amúgy sem kell bútorokat szállítanom. Szerencsére nem kellett mindent magammal vinnem, csak a dolgaim 80 százalékát: ruhák, kozmetikumok, könyvek, hobbi kellékek, dekorációk stb.

2. pont - Selejtezés

Apránként álltam neki a dolgaim átválogatásának, konkrétan a lakás egyik pontjáról haladtam a másik felé. Fel kellett írnom egy papírra - mert túlságosan hanyag vagyok - hogy mindent ki kell selejteznem, amit több mint egy éve nem használtam és azt sem tudom mikor fogom legközelebb elővenni, esetleg "szégyellem" azokat. Ahhoz képest, hogy egészen kevés a haszontalan tárgy az életemben, mégis rengeteg mindent kiválogattam, több zacskónyi megunt, tönkrement dolgot.

3. pont - Amiktől megszabadultam

 • régi játékok, plüssök
 • haszontalan konyhai kiegészítők (süti formák, csúnya ételhordók)
 • régi papírok (összeszerelési útmutatók, blokkok, számlák)
 • olyan tárgyak, amikhez rossz emlékeim fűződnek
 • dekorációk (megunt, tönkrement)
 • néhány ruha
 • képregények
 • ágyneműk
 • papírdobozok
 • kiegészítők állatoknak (rossz szőnyegek, plédek, párnák)

4. pont - Miért?

A fentebb felsorolt dolgok elég szubjektívek, de mindnél ugyanarra gondoltam: kell-e ez még nekem, mire használom, kényelmes-e, megkönnyíti-e az életem és így tovább. A játékaim - igen, gyűjtő vagyok - egy részét nem szerettem, vagy csak rossz volt rájuk emlékezni, ezért néhányat csak elrejtve tartottam, vagy odaadtam a nyuszimnak játszani. Több olyan konyhai kiegészítőm vagy éppen ágyneműm, képregényem volt, amiket már nem használtam, vagy szintén vállalhatatlannak éreztem mások előtt. Találtam a fiókok mélyén tönkrement dekorációkat, rengeteg papírszemetet, régi dobozokat, amiket teljesen összekoszoltam, vagy elszakadtak az évek alatt. Akadtak olyan tárgyaim, amik nem voltak rosszak, de például nem lehetett őket rendesen tisztítani (szőnyegek stb.), úgyhogy ezeknek is mennie kellett.

5. Hova és hogyan?

Szelektíven gyűjtöm a szemetet, tehát a sok papírt azt egy az egyben ki tudtam dobni. Azokat a játékokat, amiket rendbe tudtam hozni elvittem a közeli Charity shopba, de néhányat például elajándékoztam - igen, vannak gyűjtő barátnőim is. Ugyanez vonatkozik a konyhai eszközökre, és a dekorációkra, tehát mindent, ami nem ment tönkre, nem romlott el, azokat ingyen továbbadtam. A régi ágyneműket, törülközőket kimostam és egy állatmenhelynek fogom adományozni, a felgyűlt rossz ruhákat pedig szintén kimostam és bevittem a H&M-be, míg a képregényeimet eladtam a Jófogáson.

Végül így rengeteg dologtól megváltam, a fentebb felsoroltak több zsákot kitettek, napokig hordtam ide-oda a felgyülemlett halmokat. A költözés mindig jó alkalom a selejtezésre, vagyis sok esetben nincsen más választásunk, de szerintem bármikor lehet egy ehhez hasonló nagytakarítást tartani. Feleslegesnek érzem az olyan tárgyakat őrizgetni a szekrény mélyén, amiket mondjuk 10 éve szerettünk, de most már csak nosztalgikusan gondolunk rájuk, rosszabb esetben észre sem vesszük őket, ezért szerintem több értelme van ezeket olyannak adni, aki most is értékeli. Nem mellesleg helyettük nem vásároltam újakat, igazából ilyenkor jövünk rá, hogy egy embernek nincsen szüksége 5 db ágynemű garnitúrára, vagy ha nem szeret sütni, akkor mindenféle cukrász kellékre. Annyi biztos, hogy a minimalista életmódnak hála sokkal kiegyensúlyozottabb és praktikusabb az életem.:)

Elfogytak - melyiket venném újra?

Dm saját márkás termékek

671d2a38-edd1-4221-9661-fe156f21cd9b.JPG

Úgy döntöttem, hogy most vázlatosan írom meg ezt a bejegyzést, mert én sem mindig szeretek hosszan olvasni, leginkább a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Úgyhogy tényleg röviden jellemezném a jó és rossz tulajdonságaikat a Dm saját márkás termékeinek, amiket az elmúlt hónapokban teszteltem.

Tovább

Jouer - Cassis

178b79c1-2f78-45d3-bee8-41686fd8f13b.JPGEgyszer utána néztem, hogy melyek a legjobb folyékony rúzsok, akkor még nem ismertem ezt a márkát, de szerencsére cruelty-free, így Cult Beauty-ről meg is rendeltem.

Amiért szeretem

 • Krémes állagú, ezért nem szárítja annyira az ajkaimat, de mégis mattra szárad.
 • Az illata édeskés, ezt egyszerűen imádom! Viszont felkenve ezt már nem érezni.
 • Könnyű vele kontúrozni, nem feltétlenül kell mellé ceruza.
 • Már egy rétegben is tökéletesen fed.
 • Egészen tartósnak mondanám, de idővel kicsit megkopik és szárazzá válik, úgyhogy nem árt hidratálni és újra felkenni.

Nagyon rosszat nem tudok róla írni, az ára kicsit borsos, átszámítva körülbelül 5.300 Ft. Engem nagyon emlékeztet a The Body Shop folyékony krémes rúzsaira, azok csak fele ennyibe kerülnek, de kevésbé tartósak. Ha nem sokalljátok érte a pénzt és imádjátok az ajaktermékeket, akkor érdemes egy Jouer rúzst beszereznetek, cseppet sem bántam meg, hogy megvettem, nagyon szeretem használni.

Tovább