Sellőlány

Sellőlány

Inspiráció és segítség

2018. január 28. - adri.mermaid

Úgy gondoltam ide fogom összeírni azokat a segítségeket, blogokat, embereket, akik inspirálnak és ötleteket adnak a cruelty free életmódhoz.

Honnan tudom, hogy mely kozmetikumok nem tesztelnek állatokon?

  • Első körben a márka oldalán lehet tájékozódni, de ott sok esetben nagyon ügyesen játszanak a szavakkal, szóval sajnos semmit sem lehet készpénznek venni.
  • Jobb esetben a terméken megtalálható valamelyik nyuszis logó. Ezek a valódiak, amelyek megbízható szervezetekhez köthetőek, viszont a márkáknak pénzbe kerül, hogy ezeket a logókat rátehessék a termékeikre, tehát nyilván sok olyan kisebb brand van, akik nem fizetnek ezért, de ettől függetlenül nem végeznek állatkísérleteket.

certified-cruelty-free-logos.png

  • A PETA, a Cruelty-free International és a Choose Cruelty-free adatbázisa bárki számára elérhető. Mindhárom szervezet alaposan megvizsgálja a márkákat, a hozzájuk bejövő kérelmeket, tehát akiket CF-nek minősítenek, azok tényleg azok.
  • Két telefonos alkalmazást használok: Cruelty-cutter és Cruelty-free. Ezeknek a segítségével a boltokban könnyen tájékozódhatok, viszont mindegyik listának nagy hátránya, hogy sok Európában forgalmazott, kisebb vagy újabb márka nem igazán található meg bennük. Ráadásul ezek a listák folyamatosan frissülnek, arra is volt példa, hogy egy CF márka egyszer csak már nem volt az.
  • A Pink Panda webshopja, csak állatkísérletmentes termékeket forgalmaz, így ez egy nagyon jó felület, ahol az olcsóbb és drágább márkák között bőven lehet válogatni.

Blogok, vlogok, akik inspirálnak:

  • Cruelty-free Beauty blog (Van egy csodálatosan részletes listája, hogy mely márkák cruelty freek és melyek nem azok. A dokumentumot már a telefonomra is lementettem, így szintén tudok a segítségével vásárlás közben is tájékozódni.)
  • HeyJulie youtube csatornája
  • Evelina Forsell youtube csatornája

Jelen pillanatban ők az a három ember, akiket napi szinten követek, mindig tudom, hogy amilyen termékeket használnak, azokat én is használhatom, rengeteg tippet, ötletet adnak. A fentiekkel kiegészítve pedig egészen megnyílt előttem a világ, szinte egy teljes körképet kapok a cruelty free márkákról, tényleg nem érzem magam szegényebbnek, hogy úgymond lekorlátoztam azt a halmazt, amelyből vásárolok. Remélem Ti is hasznosnak találjátok a listámat és tudtam valami újat mutatni!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyfromthesea.blog.hu/api/trackback/id/tr4013611535
süti beállítások módosítása